Produkty wieloskładnikowe
Poniżej znajdziesz pełne składy produktów wieloskładnikowych dostępnych w naszym sklepie.
Boks Rybny
Sardynki portugalskie w oliwie z oliwek – sardynki, oliwa z oliwek, sól
Paprykarz z karpia – karp wędzony, marchew, cebula, papryka, olej, przecier pomidorowy, ryż, pieprz, sól
Pielmieni z sumem – sum afrykański filet, jajka, mąka pszenna, cebula biała, wywar rybny, olej rzepakowy, woda, czosnek świeży, sól, pieprz
Śledź z cebulką – śledź atlantycki, cebula biała, olej rzepakowy, pieprz kolorowy ziarna, liść laurowy, ziele angielskie, sos rybny
Boks Serowy
Ser dojrzewający owczy – mleko owcze pasteryzowane*, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie, sól
Ser dojrzewający Bastiaansen – mleko krowie pasteryzowane*, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie, sól
Ser dojrzewający krowi z Grzybowa – mleko krowie ekologiczne pasteryzowane*, podpuszczka mikrobiologiczna*, żywe kultury bakterii serowarskich, sól
Ser dojrzewający krowi z kozieradką – mleko krowie pasteryzowane*, podpuszczka mikrobiologiczna*, bakterie serowarskie, sól
Blue z Juchowa – mleko pełne pasteryzowane*, kultury bakterii fermentacji mlekowej, Penicillium roqueforti, koagulant mikrobiologiczny*, sól
Bryndza kozia – ekologiczne mleko kozie niepasteryzowane*, sól, podpuszczka mikrobiologiczna*
Konfitura pomarańczowa – pomarańcze ekologiczne, syrop z agawy
Boks Mięsny
Szynka z dzika – szynka z dzika, sól, przyprawy, azotyn
Złotniczki – mięso wieprzowe 88%*, woda, cukier*, sól spożywcza, przyprawy ekologiczne*, witamina C
Szynka EKO – szynka wieprzowa (100 g wyrobu wyprodukowano ze 142 g mięsa), sól, cukier, sól peklująca, przyprawy naturalne
Słonina – słonina wieprzowa, sól
Boks Polskie Specjały
Szynka EKO – szynka wieprzowa (100 g wyrobu wyprodukowano ze 142 g mięsa), sól, cukier, sól peklująca, przyprawy naturalne
Ser krowi dojrzewający – mleko krowie pasteryzowane*, podpuszczka mikrobiologiczna*, żywe kultury bakterii serowarskich, sól
Chleb Hruby – mleko krowie pasteryzowane*, podpuszczka mikrobiologiczna*, żywe kultury bakterii serowarskich, sól
Powidła śliwkowe – śliwki węgierki
Ogórki kiszone – ogórki*, woda, sól, chrzan*, czosnek*, koper*
Twaróg krowi – pasteryzowane mleko krowie*
Makaron rosołowy 0,25 kg – mąka pszenna*80%, jaja* 20%, woda
Boks Startowy
Chleb żytni EKO – mąka żytnia 2000*, zaczyn żytni, woda, sól
Ser młody kozi dojrzewający 0,20 kg EKO – mleko kozie pasteryzowane*, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie, sól
Polędwica naturalna EKO 0,25 kg – Mięso wieprzowe EKO (do wyprodukowania 100g wyrobu gotowego użyto 113,6g mięsa wieprzowego EKO), sól, przyprawa EKO, ocet jabłkowy EKO
Kombucha by Laurent 0,75 l – fermentowana na płatkach dębu i buku na bazie zielonej i czarnej herbaty BIO i cukru trzcinowego BIO, zagęszczony sok jabłkowy BIO 20%, naturalny aromat czarnego bzu, naturalny aromat winogrona, żywe kultury bakterii
Boks Śniadaniowy
Złotniczki – mięso wieprzowe 88%, woda, cukier*, sól spożywcza, przyprawy ekologiczne*, witamina C
Sum wędzony – sum afrykański filet, sól
Chleb Hruby – mąka żytnia 2000*, zaczyn żytni, woda, sól
Bagietka – woda, mąka pszenna, zakwas pszenny, drożdże, sól
Jogurt krowi – mleko krowie pasteryzowane*, żywe kultury bakterii
Twaróg – mleko pasteryzowane krowie*
Twarożek – mleko kozie niepasteryzowane*, sól kamienna
Gouda – pasteryzowane mleko krowie*, sól, stabilizator – chlorek sodu, kultury bakterii kwasu mlekowego z mleka, podpuszczka mikrobiologiczna
Boks Śniadaniowy Wegański
Chleb Hruby – mąka żytnia 2000*, zaczyn żytni, woda, sól
Bagietka – woda, mąka pszenna, zakwas pszenny, drożdże, sól
Napój roślinny – woda, cukier, białko grochu (1,9%), olej rzepakowy, regulator kwasowości (fosforan dipotasu), węglan wapnia, naturalne aromaty, fosforany wapnia, ekstrakt waniliowy, sól, bezglutenowy olej owsiany, witaminy (Ryboflawina, witamina D, witamina B12
Jogurt kokosowy – mleko kokosowe*99%, skrobia z tapioki*, wegańskie żywe kultury bakterii * rolnictwo ekologiczne
Roślinne frankfurterki 300 g – tofu 75% (soja*55%, woda koagulant chlorek magnezu, siarczan wapnia) olej słonecznikowy tłoczony na zimno* sos sojowy (woda, soja*, pszenica* sól morska), owies, sól morska, substancja zagęszczająca guma guar*, kozieradka, kolendra*, pieprz biały, pieprz czarny*, papryka słodka*, papryka ostra*, kminek*, czosnek*, dym z drewna bukowego *rolnictwo ekologiczne
Bagietka – woda, mąka pszenna, zakwas pszenny, drożdże, sól
Hummus – ciecierzyca, oliwa z oliwek, sezam, czosnek, przyprawy, sól, pieprz
Gzik – tofu, kasza jaglana, cytryna, rzodkiewka, szczypiorek, koperek, olej rzepakowy, napój sojowy, czosnek, przyprawy, sól, pieprz, cukier
Konfitura pomarańczowa – pomarańcze ekologiczne, syrop z agawy
Boks Śniadaniowo-obiadowy
Chleb Hruby – mąka żytnia 2000*, zaczyn żytni, woda, sól
Twarożek – mleko kozie niepasteryzowane*, sól kamienna
Zupa ogórkowa – ogórki kiszone, marchew, pietruszka, ziemniaki, cebula, wywar z warzyw, pieprz, sól, śmietana (zawiera laktozę) jest opcja zamówienia zupy niezabielanej – napisz w uwagach
Pierogi ruskie – twaróg, cebula, mąka pszenna, olej sól, pieprz
Surówka z kapusty kiszonej – kiszona kapusta*, jabłko*, cebula*, olej*, marchew*, natka*, cukier*, pieprz*
Boks Smaki Południa
Feta – mleko pasteryzowane owcze i kozie, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna
Jogurt grecki – pasteryzowane mleko krowie odtłuszczone, śmietanka, żywe kultury bakterii
Miód – 100% miód pszczeli
Pieczona papryka w zalewie – czerwona papryka 80%*, woda, ocet winny*, cukier*, sól morska
Sardynki portugalskie w oliwie z oliwek – sardynki, oliwa z oliwek, sól
Owczy ser – pasteryzowane mleko owcze, chlorek wapnia, podpuszczka, kultury bakterii
Bagietka – woda, mąka pszenna, zakwas pszenny, drożdże, sól
Włoski makaron EKO – pszenica durum (semolina)*, woda
Kombucha by Laurent FLORAL – fermentowana na płatkach dębu i buku na bazie zielonej i czarnej herbaty BIO i cukru trzcinowego BIO, zagęszczony sok jabłkowy BIO 20%, naturalny aromat czarnego bzu, naturalny aromat winogrona, żywe kultury bakterii